Üle kahe tuhande järvalase töötab väljaspool kodumaakonda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Statistikaamet

Rahva ja eluruumide loenduse andmeil käib Järvamaalt teistes maakondades tööl 1558 ja välismaal 749 inimest. Kokku töötab maakonnast väljaspool 2307 inimest.

Maakonniti on kõige ahvatlevam Harjumaa, kus eelmise aasta seisuga teenis leiba 1022 järvalast. Lääne-Virumaal on töökoht 186-l ja Tartumaal 79 järvalasel.

Kõige vähem meie maakonna inimesi töötab Saaremaal, Valgamaal ja Põlvamaal – igas maakonnas kolm.

Välisriikidest on Järvamaa inimeste seas kõige populaarsem Soome, kus on neid ametis 565. Järgnevad Norra 49 ja Rootsi 46 järvalasega. Suurbritannias teenib leiba 11, Venemaal ja Saksamaal mõlemas kaheksa järvalast.

Rahva ja eluruumide loenduse andmeil käib Eestist välismaal tööl 24 907 inimest. See on kümme korda rohkem kui eelmise, kümme aastat tagasi tehtud rahvaloenduse andmeil.

Need ligi 25 000 inimest käivad välismaal ainult tööl, kuid oma puhkeaja veedavad Eestis ja oma elukohaks nimetavad samuti Eestit. «Välismaal tööl käivate elanike arv on üks suuremaid muutusi võrreldes eelmise rahvaloendusega,» ütles loenduse projektijuht Diana Beltadze.

Maakondade võrdluses käivad kõige rohkem välismaal tööl Pärnumaa, Viljandimaa ja Võrumaa inimesed.

Kõige vähem teenib välismaal Tartumaa elanikke. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles