Sadakond inimest vajas erakorralist abi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse ilutulestik
Aastavahetuse ilutulestik Foto: Janek Põldots

Järvamaa politseinikele ja päästjatele möödus aastavahetus rahulikult, see-eest suurenes töökoormus oluliselt Järvamaa haigla kiirabi töötajatel.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kristi Kais rõõmustas, et aastavahetusel ühtki kuritegu ei registreeritud ja ka väljakutseid oli tavapärasest vähem ning väärteod olid enamasti seotud liiklusseaduse sätete rikkumisega.

Ajavahemikus 30. detsember kuni 1. jaanuar registreeriti Kaisi andmetel 33 väärtegu, millest 23 jäi aasta viimasele päevale. «Sellel päeval oli politsei väljas ka suuremate jõududega,» täpsustas ta. Ka päästeameti Lääne prefektuuris möödusid pühad tõsisemate õnnetusteta. Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink kinnitas, et nii on see olnud juba aastaid. «Väljasõite oli tavapäraselt ning jõulud ja aastavahetus Lääne päästekeskuses muudest päevadest aastas ei erine,» lausus ta.

30. detsembrist eile keskpäevani oli viis väljakutset, neist kahel juhul aitasid päästjad välja kraavi vajunud liinibussi. Aasta esimesel päeval käisid päästjad kustutamas töökoda Roosna-Allikul. Üheski õnnetuses inimesed vigastada ei saanud.

Järvamaa haigla peaarsti Andres Müürsepa ütlust mööda möödusid pühad erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) tavapäraselt ning väljakutsete arv jäi ööpäeva keskmise lähedale.

Küll oli tavapärasest rohkem väljasõite kiirabibrigaadidel. Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Katrin Roosmaa andmeil olid väljakutse sagedasemad põhjused viirusinfektsioonid ja kõhuvalu, aga tuli ette ka vererõhuprobleeme, insulti ja traumasid.

Meedikud osutasid abi ka neljale peksa saanud inimesele.

Andres Müürsepa väitel selgub aastavahetuse statistikast, et väljakutsetest oli osa ka sellised, kus kiirabi otseselt vaja ei olnud.

Ta tõi näiteks meelelahutusasutuse trepil kukkunud patsiendi, kelle kiirabi tõi küll osakonda, kuid kes seal räuskama hakkas ja seejärel põgenes.

Katrin Roosmaa selgitust mööda otsustas purjus patsient eelnevalt personali teavitamata koos kiirabi paigaldatud lahasega haiglast lahkuda, kasutades selleks haigla akent.

Kuigi alkoholi liigtarbimisest tingitud probleemid on ka tavapäevadel sageli kiirabi väljakutsete põhjuseks, oli Roosmaa andmeil neid aastavahetusel siiski mõnevõrra rohkem.

Aastavahetuse statistika

• Kiirabil väljakutseid 62

• Pöördumisi EMOsse 92

• Päästeametil väljakutseid 4

• Politseil väljakutseid 19

• Registreeritud väärtegusid 33

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles