Rasked kuriteod said kohtuotsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Pärnu maakohtu Paide kohtumajas mõisteti möödunud nädala lõpus aastateks vangi mees, kes surmas eelmisel suvel tuttava mehe.

Kohus mõistis varem viis korda kriminaalkorras karistatud 1960. aastal sündinud Villi süüdi varguses, raskete tervisekahjustuste tekitamises ja ettevaatamatusest surma põhjustamises ning määras talle selle eest lühimenetluse korras kuue aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse.

Süüdistuse järgi tekkis purjus Villil eelmise aasta 20. juuni õhtul Türil asuvas korteris isiklike suhete pinnalt tüli tuttava mehega, kelle ta käte ja jalgadega julmalt läbi peksis. Kannatanu sai üliraskelt vigastada ja suri samal päeval sündmuskohal.

Paide kohtumajas sai eelmisel nädalal otsuse teinegi raske kuritegu. Kohus saatis vangi mehe, kes süüdistuse järgi pussitas kaht kaaslast, tekitades neile mõlemale raskeid vigastusi.

Kohtu hinnangul oli 1972. aastal sündinud Vjatšeslavi süü eluohtlike vigastuste tekitamises tõendatud ning selle eest sai ta lühimenetluse korras nelja-aastase vangistuse. Sellest pool aastat tuleb tal trellide taga veeta.

Süüdistuse järgi haaras Vjatšeslav eelmise aasta 16. augusti õhtul kella 23 ajal Järvamaal asuva korteri köögis noa ning sõnagi lausumata ründas oma joomakaaslast.

Ta pussitas meest kõhtu, mille järel sekkus toimunusse samas korteris viibinud naine. Seejärel tõmbas Vjatšeslav noa mehe kõhust välja ja ründas naist.

Esimese noahoobi suutis naine käega tõrjuda, saades siiski haava nii käele kui rinna piirkonda, teise hoobiga pussitas ta naist kõhtu, kusjuures noa ots väljus kannatanul seljast.

Mõlemad kannatanud said eluohtlikke vigastusi, kuid meedikutel õnnestus nende elu päästa. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles