Vald taotleb raha koolihoone uuenduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi ühisgümnaasium
Türi ühisgümnaasium Foto: Erakogu

Eelmise nädala lõpul avalikustas Ettevõtluse Arendamise sihtasutus (EAS) need üheksa omavalitsust, kes taotlesid toetust gümnaasiumivõrgustiku korrastuseks.

Esmaspäevaks laekus üheksa taotlust kogumahus 37,74 miljonit eurot. Programmi eelarves on eraldisteks ette nähtud 23,67 miljonit eurot, seega ületavad taotlused rahamahtu rohkem kui kolmandiku jagu.

Gümnaasiumivõrgustiku korrastamist kaasrahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fond.

Taotluse esitasid linnadest Tallinn, Tartu, Pärnu, Võru, Valga, Põlva ja Sillamäe ning valdadest Türi ja Jõhvi.

Toetusraha oli võimalik taotleda kas hoonete rajamiseks või ümberehituseks eraldi seisvatele gümnaasiumiastmetele ning tulevaste põhikoolide ruumiprogrammi kohandamiseks.

Türi vald esitas taotluse ühisgümnaasiumi hoone ümberehituseks. Projektijuht Triin Pärna täpsustas, et koolihoone õppetingimuste nüüdisajastamiseks. «Praegu on koolimaja selles seisus, nagu ta omal ajal ehitati, mingeid suuri renoveerimistöid seal tehtud pole,» selgitas ta. «Väljavahetamist vajaksid elektri- ja küttesüsteemid, soojustada tuleb välisfassaadi ja vundamenti.»

Positiivse rahastusotsuse puhul plaanib vald uuendada ka kooli sisustust. «Tööde maksumuseks kujuneks ligi 1, 7 miljonit eurot, millest 15 protsenti moodustab omaosalus. Seega küsisime EASilt 1, 46 miljonit eurot,» täpsustas Pärna veel.

EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet märkis, et kuna taotluste rahamaht ületab võimalusi kolmandiku jagu, saab järgneva kolme kuu jooksul taotlusi läbi vaadates selgeks, mil määral on võimalik projekte rahastada. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles