Filmitegijad ootavad talupoeglike näojoonetega inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel sügisel plaanib režissöör Rainer Sarnet alustada mängufilmi «Rehepapp» võtteid. Andrus Kiviräha menuromaanil põhinev linateos on fantaasiafilm, vaimukas segu maagiast, mustast huumorist ja romantilisest armastusloost.

Veebruaris algavad otsingud «Rehepapi» osatäitjate leidmiseks. Filmi tegijate eesmärk on kasutada nägusid rahva hulgast läbisegi professionaalsete näitlejatega.

Korraldajad andsid teada, et kõik, olenemata soost ja vanusest, kes tunnevad, et nende näojoontes on säilinud ehedat talupoeglikkust või iidset rohmakuse võlu, võiksid oma foto ja andmed saata aadressile: info@too.ee.

2014. aasta sügisel valmiva filmi tegevus leiab aset paganlikus Eesti külas, kus liiguvad ringi libahundid, katk ja vaimud. Külainimeste peamure on elada üle külm ja pime talv. Selle tarvis pole miski tabu. Varastatakse üksteise, saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant.

Et endal hinge sees hoida, antakse hing kratile, puust ja rauast olendile, kes aitab peremehel rohkem varastada. Varastamine on muutunud ainsaks tegevuseks, kinnisideeks ja külainimesed ise hingetuteks olenditeks, kes meenutavad üha rohkem kratte. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles