Näitusel näeb kauneid leide käsitöökirstust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal näituse «Kauneid leide esiemade käsitöökirstust» avamispäeval Türi kultuurimaja galeriis tunnistas Eha Pehk (fotol näituse vanima eseme pruuditeki taustal), et on õnnelik 23 näitusele toodud Türi valla inimese vanavanaemade- ja vanaemade aega jäävate käsitööesemete keskel. «Nii tore, et oma lugu jutustavate kaunite vanade esemete näitamise soov oli teistelgi sedavõrd suur, et neid jagus lausa kahele korrusele,» sõnas ta.

Enim esemeid andis väljapanekusse üle 90aastane türilane Leonore Rea, kelle perekonna reliikvia, 19. sajandi algusest pärit pruuditekk on näituse vanim ese.

Veel on toodud värvilisi ja toredate ütlustega seinapilte köögi-, laste- ja elutoa seintele, kangastelgedel kootud päevatekke, kardinaid, samuti ristimismütsike, tikitud lapsekleite, rahvarõivais nukke.

«Vaatamist ja nostalgitsemist on siin kõigile,» ütles maavanem Tiina Oraste. «Kasutan isegi kodus vanavanemate käsitööna tehtud linikuid ja pean neid oma kullafondiks ning loodan, et need leiavad kasutust ka minu lastelaste kodus.»

Türi vallavalitsuse kultuurispetsialist Katrin Soometsa hinnangul on Eha Pehki korraldatud väljapanek väärt avalöök kultuuripärandiaastale Türi vallas.

Näitus Türi kultuurimaja galeriis jääb avatuks kuni 24. veebruarini esmaspäevast laupäevani kell 11–18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles