Parimad muusikud selguvad sõbrapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nevesis
Nevesis Foto: Jägermeister Rock Liiga

Neljapäeval kuulutatakse Nokia kontserdimajas aset leidval auhinnatseremoonial välja «Eesti muusikaauhinnad 2013» võitjad.

Põhjust pöialt hoida on ka järvamaalastel, sest nominentide hulgas on Jaan Pehk, Nevesis ja Ans. Andur.

Jaan Orelipoiss Pehk kandideerib aasta etno/folkansambli tiitlile. Samas kategoorias kandideerib album «Kolme peale», kus Pehk on kaastegev koos Bonzo ja Pässiga.

Aasta alternatiiv/indie-albumi kategoorias on nominentide hulgas Ans.Andur eelmise aasta veebruaris välja antud plaadiga «Kõverad». Eelmisel aastal debüütalbumi üllitanud ansambel Nevesis on esitatud nominendiks aasta rokkalbumi kategoorias.

170-liikmeline žürii valis välja nominendid 15 kategoorias.

Muusikaauhindadele kandideeris 136 eelmisel aastal ilmunud albumit ning üle 100 eelmisel aastal toodetud muusikavideo.

Lisaks valis žürii välja aasta parimad laulud. Enim nomineerivad Iiris viies kategoorias ning Marten Kuningas, Ott Lepland, Põhja-Tallinn ja Vaiko Eplik neljas kategoorias.

Peale žürii hinnatavatele kategooriatele antakse neljapäeval Eesti muusika galal kätte ka auhind panuse eest Eesti muusikasse. Selle saaja selgub muusikaauhindade taga seisva fonogrammitootjate ühingu liikmete otsusega, mis tehakse teatavaks auhinnatseremoonial. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles