Aasta ema tiitel antakse tänavu välja neljandat korda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa aasta ema tiitliga kaasnes ka kingitus: kunstnik Resa Tiitsmaa valmistatud nukk Lillehaldjas, mis pidi saama sama ilus, nooruslik ja rõõmsameelne nagu Aile Pent ise.
Järvamaa aasta ema tiitliga kaasnes ka kingitus: kunstnik Resa Tiitsmaa valmistatud nukk Lillehaldjas, mis pidi saama sama ilus, nooruslik ja rõõmsameelne nagu Aile Pent ise. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kaire Lõhmus ja Järva maavanem Tiina Oraste kuulutavad emaks olemise väärtustamiseks välja "Järvamaa aasta ema 2013" konkursi ning kutsuvad kõiki Järvamaa inimesi märkama ema väärtusi ja sellest avalikult teada andma.

Aasta ema konkursile võivad kandidaate kuni 31. märtsini esitada nii omavalitsused, asutused-ettevõtted kui ka kodanikud. Kirjalikud ettepanekud tuleb saata elektrooniliselt e-posti aadressile: tiia@naiskodukaitse.ee või paberkandjal aadressil: Rüütli 25, Paide, 72713. Taotluse võib tuua kaJärva maavalitsuse valvelauda.

Taotluses tuleb ära märkida kandidaadi nimi, sünniaeg, elukoht, laste arv ja nende vanus ning vabas vormis kirjeldus ja põhjendus, miks just see ema on väärt Järvamaa aasta ema 2013 tiitlit. Samuti tuleks lisada ka taotluse esitaja nimi ning kontaktandmed.

Konkursi statuudi järgi on Järvamaa aasta ema konkursile sobiv kandidaat Järva maakonnas elav naine, pühendunud ja väärikas ema, kelle laps või lapsed võivad olla ka kasulapsed.

3. aprillil kogunevasse konkursi žüriisse kuulub kolm Naiskodukaitse Järva ringkonna esindajat ja neli ühiskonnas lugupeetud Järvamaa kodanikku. Uuendusena avalikustatakse aasta ema nädal aega enne tiitli üleandmist. Aasta ema tiitel hõisatakse välja ja antakse üle emadepäevale eelneva reedel, 10. mail Türi Kultuurimajas peetaval emadepäeva kontserdil, kus tunnuskirja annavad aasta emale üle maavanem Tiina Oraste ja Naiskodukaitse Järva ringkonnaesinaine Kaire Lõhmus.

Auhinnad on aasta ema tiitlile väärilised, ühe kingitusena saab ta Järvamaa kunstniku poolt valmistatud taiese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles