Reformierakond süüdistas Aasmat Keskerakonna-lembuses

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavolikogu
Paide linnavolikogu Foto: Tiit Reinberg

Neli aasta tagasi töötas Alo Aasma Paide linnavalitsuse teabenõunikuna ja pani koos 15 Paide noorega kokku valimisnimekirja Tuleviku Paide. «See on üks seltskond mõtte- ja aatekaaslasi,» selgitas ta toona.

Aasma kinnitas 2009. aastal, et nende eesmärk pole mitte kõrgetele kohadele pääseda ega võimu haarata, vaid kutsuda inimesi valimistele ja linna arengus kaasa rääkima. «Ka valimislubadusi ei hakka me jagama, vaid räägime, milline on meie ettekujutus homsest Paidest,» selgitas ta.

Reformierakonna Järvamaa piirkonna toonane juht Tõnis Kõiv nimetas siis valimisliitu Tuleviku Paide Keskerakond kaheks. «Nimekirja juhib keskerakondlasest linnapea parem käsi ja kogu tegevuse eesmärk on suunatud võimu hoidmisele,» lausus ta. «Noorte initsiatiivi tuleb muidugi tunnustada, aga kahjuks kasutatakse neid lihtsalt alatult ära. Eriti silmakirjalik on nimekirja juhi linnavõimu kriitika, töötades linnapea lähima abilisena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles