Paide õpetajad teenivad kolleegidest suuremat palka

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasium
Paide gümnaasium Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Rahandusministeeriumi andmetel on Paide üldhariduskoolide õpetajate keskmine palk 875 eurot kuus, mis annab üle-eestilises arvestuses 19. koha. Konkurentsitult kõrgemad on Paide õpetajate palgad aga võrreldes vallakoolide õpetajatega.

Paide linna 875 euro suurusele õpetajate keskmisele töötasule järgnevad Koeru vald 793-, Imavere vald 754- ja Türi vald 725eurose keskmisega.

Paide linnapea Kaido Ivaski hinnangul näitab nii kõrge keskmine palk linnavalitsuse head majandamist ja koolide tõhusat töökorraldust. «Konkurentsivõimeline töötasu ning tugeval tasemel õpetajate olemasolu on hea hariduse eeldused. On heameel, et Paide linnas on need eeldused täidetud,» lausus ta.

Ivask avaldas lootust, et tõhus töökorraldus ja konkurentsivõimeline palk toob linna koolidesse rohkem õpetajaid. «Riiklikult oleme esirinnas ja maakonnas kõige parema palga võimaldajad. Loodetavasti julgustab see õpetajaid mõtlema oma erialatöö tegemise peale hoopis Paide linnas,» lisas ta.

Eesti kõige kõrgemad õpetajate keskmised palgad on Sauga vallas (1038 eurot) ning Mäetaguse vallas (1028 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles