Kogukonna pärlid ootavad märkamist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koordi külas elavate Hele ja Sven Aluste peres kasvab neli last, pildile tulid Markus ja Maris (hobustel), Martin ja Mari-Liis olid seekord muude toimetustega hõivatud.
Koordi külas elavate Hele ja Sven Aluste peres kasvab neli last, pildile tulid Markus ja Maris (hobustel), Martin ja Mari-Liis olid seekord muude toimetustega hõivatud. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Eesti külaliikumine Kodukant tuletab meelde, et kogukonna arengut oma südameasjaks pidavaid peresid saab nädala lõpuni esitada kandideerima konkursile «Kogukonna pärl 2013».

Ühenduse tegevjuhi Kaie Toobali meelest leidub igas maakonnas peresid, kes teevad oma kogukonna heaks oluliselt rohkem, kui keegi meist ette oskab kujutada. «Esile võib tõsta peresid, kes on toonud kohalikku ellu ja tegemistesse rõõmu, innustanud uusi ettevõtmisi ning edendanud loodushoidlikku mõtteviisi ja tervet eluhoiakut,» selgitas Toobal.

Tunnustust väärivate kandidaatide sekka sobivad nii noored kui ka eakamad, pikemalt maal elavad või äsja maale kolinud pered, samuti väikeste linnakogukondade aktiivsed pered. «Peamine, et kõigi nende initsiatiiv ja pealehakkamine, head mõtted ja koostöösoov on nakatanud kogukonda ühiselt asju ette võtma ja koosolemisest rõõmu tundma,» rõhutas Toobal.

Kandidaate võivad esitada kõik inimesed ja organisatsioonid, veebiankeedi saab täita konkursi kodulehel www.kylaelu.ee.

Kokku tunnustab Kodukant kogukonna pärli tiitliga 15 peret üle Eesti. Eelmisel aastal pälvis Järvamaal selle tiitli perekond Aluste Roosna-Alliku vallast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles