Paides tuleb doonoripäev

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Paide kultuurikeskusse 4. aprillil kell 10.30–15.

«Järjekordne doonoripäev jõuab Eesti südamesse sulakuu esimestel päevadel. Loodetavasti saame tavapäraselt suure hulga doonoritega rõõmustada kevade tuleku üle ja teha seejuures ühe ilusa heateo,» ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp.

Viimati käis Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus Paides 21. veebruaril, mil doonoripäeva külastas 124 inimest, kellest verd annetas 104 ja esmadoonoreid oli kaheksa.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kilo kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisateavet saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebooki fännilehelt «Doonorid ja sõbrad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles