FIE-d on laisad tulusid deklareerima

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti Paide teeninduspunkthulgaga.
Maksu- ja tolliameti Paide teeninduspunkthulgaga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Erinevalt füüsiliste isikute tuludeklaratsioonidest on maksu- ja tolliametile (MTA) halvemini laekunud füüsilisest isikust ettevõtjate (FIE) deklaratsioone.

MTA prognoosib, et sel aastal esitab tuludeklaratsiooni ligi 645 000 isikut. Töönädala lõpuks oli MTA-le laekunud veidi üle 597 000-nde deklaratsiooni. Tuludeklaratsiooni on esitanud juba ka 23 500 FIE-t ja esitamata on veel üle 10 000 deklaratsiooni, sest kokku oodatakse deklaratsioone ligi 35 000-lt FIElt, vahendas "Aktuaalne kaamera".

MTA teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann ütles, et deklaratsioonid tuleb igal juhul esmaspäevaks esitada, vastasel juhul hakkab amet võlglasi taga otsima.

"Ja see tähendab seda, et me me võime siis enam mitte nii leebed olla," lisas Reitmann.

Valdav enamus ehk üle 95 protsendi deklareerijaist on Rivo Reitmanni sõnul oma tulud deklareerinud elektoonselt, paberkandjal on MTA saanud veidi üle kahekümne tuhande deklaratsiooni.

Viimastel päevadel tuli juurde rohkelt paberkandjal deklaratsioone. MTA Tallinna teenindusbürood külastas töönädala lõpus kuni 900 inimest päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles