Aasta emaks kandideerib kuus naist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa aasta ema tiitliga kaasnes ka kingitus: kunstnik Resa Tiitsmaa valmistatud nukk Lillehaldjas, mis pidi saama sama ilus, nooruslik ja rõõmsameelne nagu Aile Pent ise.
Järvamaa aasta ema tiitliga kaasnes ka kingitus: kunstnik Resa Tiitsmaa valmistatud nukk Lillehaldjas, mis pidi saama sama ilus, nooruslik ja rõõmsameelne nagu Aile Pent ise. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Konkursile «Järvamaa aasta ema 2013» esitati õigeks ajaks ehk märtsi jooksul kuus taotlust.

Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kaire Lõhmus hindas selle täpselt parajaks kandidaatide arvuks. «Peab arvestama, et valime aasta ema alles neljandat aastat,» lisas ta.

Kuigi Lõhmus polnud eile lõunaks jõudnud taotlustega põhjalikult tutvuda, on esitatud aasta emaks kandidaate üle Järvamaa. Osa on hindajatele tuttavad juba eelmistest aastatest, kuid pole veel tiitlit pälvinud. «Kõik kandidaadid on head ja väärilised tiitlit kandma, nii et ees seisab raske valik,» lisas ta.

Järvamaa aasta ema peab elama maakonnas, laste arvu suhtes pole piiranguid seatud. Siiski on Lõhmuse teada juhtunud, et tiitli on saanud suurte perede emad. Kuigi kandidaate võisid esitada kõik, on tihti emasid konkursile esitanud nende lapsed.

Seitsmeliikmeline valimiskomisjon tuleb kokku homme. Enim poolthääli saanud naine saab tiitli kätte 10. mail Türi kultuurimajas emadepäevale pühendatud kontserdil.

Järvamaa aasta ema tiitli on pälvinud üheksa lapse emad Aile Pent ja Miia Jürgen ning kaheksa lapse ema Ülle Pent. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles