Doonorid on oodatud Koeru kultuurimajja

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Koeru kultuurimajja esmaspäeval, 22. aprillil kell 11.00-14.00.
«Verekeskus jõuab üle mitme kuu Koerusse, mistõttu ootame väga sealsete doonoritega taaskohtumist. Julgustame doonoripäevale tulema kindlasti ka kõik neid, kes varem verd loovutanud ei ole, kuna tegu on kiire ja valutu protsessiga, mis annab tõeliselt positiivse tunde,» ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp.

Viimati käis Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus Koerus 2. jaanuaril, mil doonoripäeva külastas 32 inimest, kellest verd annetas 27 ja esmaseid doonoreid oli üks. Kokku loovutati üle 12 liitri verd. «Loodame, et seekord teevad tublid Koeru inimesed eelmise korra tulemuse üle,» lisas Lomp.
Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgust doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.
Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebooki fännilehelt «Doonorid ja Sõbrad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles