Türi kultuurimajas kõlavad aariad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja
Türi kultuurimaja Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Homme kell 18 algab Türi kultuurimajas kammerkontsert, kus astuvad üles sopran Kai Kallastu ja klavessinist Marju Riisikamp, kes esitavad ühe ooperivormi esiisa Claudio Monteverdi aariaid.

Kontsertide korraldaja Paula Toomel Eesti interpreetide liidust andis teada, et Claudio Monteverdile on omistatud ooperivormi sünni juures oluline roll. «1607. aastal ilmavalgust näinud ooperit L´Orfeo on nüüdisaja kuulajaskond korduvalt näinud-kuulnud, helilooja sarmikaid väikevorme tunneb publik vähem,» selgitas ta. «Monteverdi soolomadrigalides sisalduva armastuslüürika pihtimuslik sisu on valatud nüansirohkesse muusikalisse vormi, milles varabaroki kirglik stiil toetub nii-öelda sõnamaalingutele.»

Toomel sõnas, et sarmikas ja kirglikus kavas tuleb esitusele valik Claudio Zuan Antonio Monteverdi ooperiaariaid ooperitest «Orfeus» ja «Poppea kroonimine».

Sopran Kai Kallastu on õppinud laulmist Soomes Metropolia ülikoolis ning osalenud paljudel meistrikursustel. Kallastu on esinenud ooperilaulja, muusikateatri artisti, kammermuusiku ja mitme orkestri solistina.

Klavessinist ja organist Marju Riisikamp õppis Tallinna riiklikus konservatooriumis klaveri erialal ning täiendas ennast oreli ja klavessiini alal Leedus, Venemaal, Hollandis, Saksamaal, Šveitsis ja Itaalias.

Riisikamp on tegutsenud paljudes eesti vanamuusikaansamblites, esitanud continuo-partiid Riia ooperis Händeli «Alcina» etendustel. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles