Jõustus oma vanemaid mõrvata üritanud mehe karistus

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma vanemate mõrvakatses süüdistatav Sven nägi aprilli alguses kohtusaalis välja uimane ja tema näost polnud võimalik välja lugeda ühtegi emotsiooni.
Oma vanemate mõrvakatses süüdistatav Sven nägi aprilli alguses kohtusaalis välja uimane ja tema näost polnud võimalik välja lugeda ühtegi emotsiooni. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aprilli alguses Pärnu maakohtu Paide kohtumaja otsusega oma vanemate mõrvakatse eest pika vangistuse saanud mehe süüdimõistmine jõustus lõplikult, kirjutab BNS.


37-aastasel Svenil või tema kaitsjal oli kuni aprilli keskpaigani aega esitada maakohtule teade apelleerimissoovist, kuid seda nad ei teinud. See tähendab, et jõustus maakohtu otsus, mille järgi tuleb Svenil kahe inimese mõrvakatse eest üheksa aastat trellide taga veeta. Esimese astme kuriteo sooritamise eest tuleb mehel tasuda riigi tuludesse 800 eurot sundraha, samuti hüvitada ekspertiisikulud 255 euro ulatuses ning kaitsjatasu 1102 euro ulatuses.

Eeluurimisel kogutud andmetel üritas Sven oma vanematelt elu võtta mullu 14. septembri öösel Ambla vallas asuvas talus. Süüdistuse kohaselt kägistas Sven riietest sikutades oma ema ja lõi isa nii, et nad teadvuse kaotaks. Seejärel süütas Sven majas tooli, et hoone tuld võtaks. Vägivallast toibunud ema suutis siiski majast välja pääseda ja abi kutsuda, tänu millele Sveni topeltmõrva plaan nurjus.

Kohtueelsel uurimise selgus, et Sven oli vaimselt ebastabiilne, kuid siiski süüdiv. Tunnistajate ja kannatanute kinnitusel käitus Sven juba mitu viimast aastat kummaliselt ning süüdistas oma sotsiaalses saamatuses vanemaid. Ühtlasi oli ta neid ka varem ähvardanud ja nende suhtes vägivaldselt käitunud. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles