Sotsid võidakse Paides koalitsioonist välja visata

Tiit Reinberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2DK: Paide linnavolikogu.
DK/FOTO DMITRI KOTJUH,JÄRVA TEATAJA
2DK: Paide linnavolikogu. DK/FOTO DMITRI KOTJUH,JÄRVA TEATAJA Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reformierakonda kuuluv Paide abilinnapea Janno Lehemets teatas, et homme koguneb Paide koalitsioon koosolekule, tegemaks selgeks, kas Sotsiaaldemokraatlik erakond soovib jätkata koalitsioonis või mitte.

Lehemets kirjutab oma blogis, et Paide uus võimuliit on saanud kahekuuseks ning uurimate partnerite, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna koostöö on olnud tegus ja viljakas.

«Üllatusi pakub koalitsioonipartneri sotside tegevus. Mäletatavasti ei suutnud sotsid oma eelarve muudatusettepanekuid tulemuslikult eelmises IRL-i ja Keskerakonna koalitsioonis selgeks teha, mis viis käesoleva aasta alguses erimeelsused meediasse.

Järva Teataja kajastas olukorda artiklis «Paide koalitsioon mõraneb». Võis aimata, et võimuga harjunud suured koalitsioonipartnerid ei soovinud väikest partnerit kuulata ning erimeelsused olid kerged tulema.

Nähes sotside viimase aja käitumist, tuleb tunnistada, et kolm kuud tagasi aset leidnud arusaamatused eelmises koalitsioonis polnud juhuslik erimeelsus, vaid sotside süsteemne viis tähelepanu püüdmiseks. Kõik jätkub sama käekirjaga uues koalitsioonis,» kirjutab Lehemets.

«Möödunud neljapäevane volikogu istung algas sotside esindaja sõnavõtuga liigsest linnavalitsuse bürokraatiast. Eakate toetuse eelnõule oli ainsana vastu sotside esindaja.

Samal päeval esitasid sotsid ajakirjandusele mõtte Paide Elamuhoolduse müügi kohta, mis toob nende arvates linnale kahjumit ja valitud võimuerakondade esindajatele juhtimistasusid. Ühtegi kõnealustest teemadest, nende lahendamisest või paremaks muutmisest pole kordagi koalitsiooni koosolekutel sotside poolt teemaks võetud.

Tuleb tõdeda, et aktiivne valimispropaganda on alanud. Sellest hoolimata tuleb igal osapoolel selgelt aru anda, millist kampaaniat soovitakse teha. Kui soovitakse vastanduda oma partneritele, siis on mõistlik kaaluda opositsiooni minemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles