Kaks mõisat pääses fotonäitusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avati Narva linnuse esimese korruse saalis fotonäitus «Mõisamuinasjutud», kus reklaamiagentuur Avart tutvustab Eesti ajaloolisi vaatamisväärsusi.

Fotoprojekti eesmärk oli jäädvustada Eesti mõisaid, et neile tähelepanu tõmmata ning näidata nende kaunidust ja saladuslikkust. Järvamaalt mahtusid tiheda sõela läbinuna kavandisse Laupa ja Albu mõis.

Peaaegu tuhandest kandidaadist valiti kõigepealt välja eelkõige fotograafe ja välisturiste huvitavad mõisad. Need pidid olema arhitektuuriliselt erinevad, mitmes etapis renoveeritud ja asuma eri piirkondades.

Projekti loovjuhi ning idee autori Valeria Kitajeva ütlust mööda jutustavad fotod erinevaid lugusid ning oleks väga tore, kui nähtu põhjal tekiks inimestel soov mõisaid vaatama minna, tutvuda nende ajalooga ning eelkõige avastada enda jaoks nii tuntud kui ka unustatud kaunid kohad Eestimaal. Näitus jääb avatuks 31. juulini. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles