Heitlik kevad­ilm jätkub

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud nädala ilm sarnaneb möödunud nädala omaga. Täna kujundab ilma Põhja-Skandinaavia kohal paiknev madalrõhkkond. Selle lõunaservas on taevas vähe või vahelduvalt pilves, hoovihma võib tulla vaid kohati. Küll aga puhub mõõdukas, iiliti vali edelatuul.

Õhusooja on 8...13 kraadi. Öösel taandub madalrõhkkond kirde suunas ning päeval tugevneb Poola kohale liikuva kõrgrõhkkonna harja mõju. Ilm on vähese või vahelduva pilvisusega, üksikutes kohtades võib sadada hoovihma. Puhub valdavalt mõõdukas läänekaare tuul.

Eeloleval ööl langeb õhutemperatuur 0...+4 kraadini, homme päeval tuleb 9...13 kraadi sooja. Neljapäevaks on kõrgrõhkkonna kese Valgevene kohal. Antitsükloni loodeosas tuleb Eesti ilm vähese pilvisusega ning sajuta, kuid jätkuvalt küllaltki tuuline. Edelatuul on mõõdukas, rannikul iiliti vali. Öine õhutemperatuur langeb -1...+3 kraadini. Päevasooja tuleb 9 kraadist rannikualadel 14...15 kraadini Lõuna-Eestis.

Veel kujundab reedest ilma Venemaale taanduva kõrgrõhkkonna lääneserv. Taevas on vähese või vahelduva pilvisusega ning olulist sadu oodata ei ole. Tuul on nõrk või mõõdukas ja puhub lõunast ning edelast. Öösel tuleb 0...5 ja päeval 10...16 kraadi sooja.

Laupäeval levib üle Baltimaade kirdesse väike madalrõhkkond. Öösel pilvisus tiheneb ning mitmel pool sajab vihma. Puhub nõrk või mõõdukas ida- ja kagutuul ning sooja on 4...9 kraadi. Laupäeva päev on pilves selgimistega, sajuala eemaldub pärastlõunaks Peipsi taha. Tuul pöördub läände ja on mõõdukas. Sooja tuleb 8...13 kraadi.

Pühapäeval on kirdesse taanduva tsükloni järel vahelduvalt pilves ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Öine õhutemperatuur jääb 0...+5 ning päevane +8...+13 kraadi piiresse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles