Kunstniku tööd peegeldavad elukogemust

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Teisipäeval avati Järvamaa muuseumis Heldur Lassi tööde näitus, mis kannab pealkirja «Peegeldused».
Heldur Lassi on õppinud 1969-1973 Tartu Kunstikoolis, 1973-1979 Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maaliosakonnas, praegu on ta ametis Eesti Kunstiakadeemias.

Tema seosed Järvamaa ja Paidega on pärit Tartu Kunstikooli ajast: Lassi õppis koos Vello Aesma ja Linnar Barboga. Üks H. Lassi õpetajatest ERKI aegadest on olnud Ants Viidalepp, keda ta meenutab kui omanäolist kunstnikku ja huvitavat jutuvestjat. Lassi hea tuttav on maalija tugevast kunstnikegrupist Eva Jänes, kelle kunstiharidus sai alguse samuti Tartu Kunstikoolist kümmekond aastat enne teda.
Tänavust näitust Järvamaa muuseumis iseloomustab Lassi kui ebatüüpilist oma väljendustes. «Nad ei ole tasapinnalised maalid ega ka päris ruumilised skulptuurid, kasutatud materjalide kooslus ei ole ehk samuti traditsiooniline, otsest äratuntavust kujundites ei ole. Looming on elukogemuse ja läbielatud tunnete väljendamine, olen kaasanud materjale, mis on aja jooksul minu juurde tulnud: puit, klaas - ühendatult tinavitraaž. Tööd on peegeldused äratundmisest, mis on välja kasvanud ja arenenud isiklikele elukogemustele toetudes,» selgitab tööde autor Heldur Lassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles