Ilus ilm ja töötahe meelitas välja 1560 talgulist

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme ära 2000
Teeme ära 2000 Foto: AFP / Scanpix

Laupäeval toimunud üle-eestiline Teeme Ära talgupäev kulges korraldajate sõnul edukalt. Tegemist oli tõeliselt vägeva talgupäevaga, mis tõi kodudest välja mullusest rohkem osalejaid – kokku 36 270 eestimaalast. Järvamaal võttis talgupäevast osa 1560 inimest.

Teeme ära korraldusmeeskonna liikme Erkki Peetsalu sõnul korraldati eile kõikjal Eestis rohkelt eriilmelisi talguid nii linnas kui maal. Kõige rohkem toimus küla- ja heakorratalguid, samuti haljastuse ja looduskaitse talguid, kultuuripärandi aasta egiidi all toimunud mälestiste talguid, spordiaasta raames peetud terviseradade jm spordirajatiste korrastamise talguid, lisaks ühendati mitmes paigas praktiline töö mõttetalgutega.

Peetsalu andmetel kulges talgupäev ilma oluliste vahejuhtumiteta. "Paar väiksemat äpardust siiski juhtus: üks talguline lõikas prügi koristades klaasitükiga säärde, kuid talguliste seas olnud perearst andis kohe esmaabi ja talguline sai tööd jätkata. Esna kandis tekkis aga lõkkest väike kulupõleng, mille talgulised suutsid ise kiirelt kustutada. Paar kinni jäänud autot ja traktorit saadi õhtuks samuti kätte," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles