Lapsed võistlevad Disneylandi pääsu nimel

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi neljandikud hoolitsevad selle eest, et projekti «Helkur on popp» eestvedajad Siiri Sitska ja Ivi kukk oleks helkuritega varustatud ka päikesepaistelisel kevadpäeval.
Paide gümnaasiumi neljandikud hoolitsevad selle eest, et projekti «Helkur on popp» eestvedajad Siiri Sitska ja Ivi kukk oleks helkuritega varustatud ka päikesepaistelisel kevadpäeval. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Kolmapäeval sõidavad Särevere lasteaialapsed ja Imavere põhikooli õpilased Tallinna, selgitamaks välja, kumma idee ohutust liiklemisest on parem.

Renault’ haridusprogrammi „Ohutu liiklemine kõigile” raames läbi viidud üle-eestilise liiklusohutust ja keskkonnasäästlikke liiklemisviise propageeriva konkursi „Sinu idee, Sinu algatus“

finaali pääsesid Särevere lasteaed „Kurepesa“ projektiga „Sinasõbraks tooliga“ ja Imavere põhikool oma projektiga „Taaskasutatud materjalidest liiklusalane ruumiline lauamäng“. Lisaks võistlevad pääsu nimel rahvusvahelisse finaali Prantsusmaal Parksepa keskkool projektiga „Oota ohutult bussi“, Sagadi Looduskool kampaaniaga „Pähe kiiver, selga vest“ ning Väike-Maarja Gümnaasium projektiga „Rattad korda!“.

Õpilasgrupid esitlevad oma läbi viidud projekte žüriile 8. mail algusega kell 11.00 Tallinnas, Estonia talveaias. Võitja valib punktihääletuse teel välja žürii, kuhu kuuluvad Haridus- ja Teadusministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, Maanteeameti, Renault Polska ja kohalike edasimüüjate esindajad ning advokaadibüroo Sirk ja Saareväli liiklusküsimustele spetsialiseerunud vandeadvokaat Indrek Sirk.

Konkursi peaauhind on võitjarühma sõit Prantsusmaale rahvusvahelisele finaalvõistlusele, mis toimub 14.-16. juuni 2013. Rahvusvahelise finaaliga kaasneb sõit Disneylandi lõbustusparki Pariisi lähistel. Eelmisel aastal esimest korda toimunud konkursil esindas Eestit Paide gümnaasiumi lapsed oma algatusega «Helkur on popp!». Rahvusvahelises finaalis said Paide lapsed 12 riigi seas kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles