Jäneda alustab suvehooaega aia- ja lillepäevadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Eeloleval nädalavahetusel ootab Jäneda rahvast aia- ja lillepäevadele, mis on 14 aasta jooksul kujunenud Jäneda suursündmuste triloogia, nagu aia- ja lillepäevad, talupäevad ja sügislaat, avaürituseks.

Korraldajad andsid teada, et laupäev ja pühapäev pakuvad palju põnevat mitte ainult aiandushuvilisele ja kaunist kodu hindavale inimesele, vaid kogu perele.

Kodumaiste puukoolide, istiku- ja taimekasvatajate, väetiste ja taimekaitsevahendite ning aiatehnika müüjate kõrval tulevad Jänedale meelsasti oma kaubaga näiteks eksootiliste taimede müüjad Lätist.

«Esimest korda on aia- ja lillepäevad kolme päeva asemel kaks päeva. See sobib ka kauplejaile, keda praegu on kirjas juba rohkem kui möödunud aastal,» selgitas peakorraldaja Enno Must.

Lisaks pargis, aias ja lillepeenral vajaminevale kaubale pakutakse valikut huvitavatest käsitööesemetest ja naturaalsemat toidukaupa. «Et aia- ja lillepäevadele vastu tunnevad huvi ka välismaalased, siis on just nemad kiitnud eestimaist käsitööd ja toitu,» põhjendas Must.

Kuigi põhirõhk on ikkagi taimedel, istikutel, lilledel, kuulub ühe tänapäevase laada juurde suur valik tööstuslikult toodetud kaupu.

Pärast talvepuhkust on avatud Eestis suurimal pinnal asuv käsitöökeskus Musta Täku talli ülakorrusel, mis on avatud iga päev kella 11st 18ni, puhkepäev on esmaspäev.

OÜ Jäneda Mõis juhatuse esimees Elo Kallas ütles, et nagu juba on tavaks saanud, leiab huviline sealt nii kodumaiste käsitöömeistrite villast, savist, metallist, puidust valmistatud esemeid kui ka muud huvitavat.

Lisaks põnevatele taime- ja lilleleidudele pakuvad Jäneda aia- ja lillepäevad veel erilisi kultuuri- ja spordielamusi. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles