Peolised saavad käe ümber sõbrapaela

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval maakonna suurpeol osalevad taidlejad saavad omale randme ümber spetsiaalselt selleks peoks vabatahtlike abiga lõngast punutud käepaelad.

Projektijuht Siiri Miir selgitas, et mõte kasutada laialt levinud paberist käepaelte asemel lõngast punutud paelu, tuli laulupeo lavastajal Ave Avamerel.  Kuna enam kui kahe tuhande paela punumine on küllaltki aeganõudev ja töömahukas, kaasati appi ka Laupa ja Retla koolide õpilased ja õpetajad. Miiri sõnul tulid appi ka mitmed käsitööhuvilistest vabatahtlikud, kes oma vabast ajast paelu punusid.  "Nõu, kuidas punuda, küsisime ka tuntud käsitööraamatute autorilt Anu Pingilt. Tema andiski meile sõbrapaela idee," ütles Miir.  Kuna punumine käis neljal käel ehk seda sai teha kaks inimest korraga, kutsutaksegi punutist sõbrapaelaks.

Miir ütles, et ei oskagi kokku arvutada, kui palju lõnga meetrites kulus. "Peol on 2500 taidlejat, ühe käepaela keskmine pikkus on 35 sentimeetrit," teadis ta öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles