Verekeskus kutsub Türi doonoripäevale

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoripäev Paides.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Doonoripäev Paides. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Türi kultuurimajja 12. juunil kell 10.30-15.
«Kuna suvel on doonoreid vähem ja verevarude tagamine keerulisem, siis julgustame doonoripäeva külastama kõiki Türi ja teisi Järvamaa inimesi, kes vähegi saavad ja tahavad aidata,» sõnas Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Verekeskus palub doonoripäevale tulles aega varuda ja soovitab võimalusel kohale tulla pigem varem kui vahetult enne doonoripäeva lõppu.
Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.
Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.
Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebooki fännilehelt «Doonorid ja Sõbrad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles