Mõisakoolid kutsuvad end avastama

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Mõisakoolide tutvustuseks mõeldud külastusmäng «Unustatud mõisad» kaasab sel suvel 26 mõisakooli. Järvamaalt on osalejaid kaks – Koeru keskkool Aruküla mõis ja Roosna-Alliku mõis.

Peale tavaprogrammi pakuvad mõisad sel aastal ka kontserte. Näiteks Roosna-Allikul esinevad kolmel külastuspäeval Pariisi noored virtuoosid Lev Bogino viiulil ja Diana Liiva klaveril.

Aruküla mõisas esitab sama kooslus Francki, Griegi ja Prokofjevi teoseid ühel pärastlõunal.

Koeru keskkooli direktor Tiit Kalda täpsustas, et teistel päevadel esinevad Koeru muusikakooli õpilased. Aruküla mõisat tutvustavad giidid Herbert Last ja Juta Rundu. «Võimalik on külastada Tollide kabelit,» lisas ta.

Kalda teatas veel, et 6. juulil avavad nad mälestuskivi Aruküla mõisa taga asuva tamme juures, mille istutasid Konstantin Pätsi auks Koeru õpilased 1938. aasta 12. mail.

Roosna-Alliku mõisas on avatud Epp Maria Kokamägi maalinäitus. Mõlema mõisa kohvikud pakuvad mõisakooki.

Külastusmängu tutvustava veebilehe andmeil saavad kõik mängust osavõtjad esimesest mõisast osalejaraamatu, millesse tuleb külastuspäevadel mõisatest templeid koguda.

Vähemalt kümme mõisat külastanute vahel loositakse välja kutseid sügisel ühes Eestimaa mõisas aset leidvale teatrietendusele.

Mõisad on avatud 27 juunil; 6., 7., 27. ja 28. juulil ning 10. augustil kella 10st 18.40ni.

Perepilet maksab 3,20, täiskasvanu pilet on 1,60 eurot, õpilastel ja pensionäridel tuleb lunastada pilet 90 eurosendi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles