Muuseumis näeb näitust motoringrajast

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tänavu 17. septembril möödub 80. aastast päevast, mil Tallinnas Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringteel korraldati esimene Eesti Suursõit. Seda tärminit loetakse Eesti motoringrajasõidu sünnipäevaks.
Selle sündmuse tähistamiseks avatakse laupäeval kell 12 Paides Järvamaa muuseumis näitus «Eesti motoringrada 80». Paide külje all Mäo kolmnurgarajal korraldati esimene ringrajavõistlus juba 1949. aastal ja viiel aastal (1969-1973) toimus Mäos Eesti NSV ringrajameistrivõistluste avaetapp.

Näitus annab ülevaate meie mootorratturite ringrajasõidu kuulsusrikkast ajaloost, tutvustatakse Eesti Suursõitude võitjaid, meie edukamaid ringrajasõitjaid läbi aegade, samuti saab ülevaate Eestis võistelnud külalisvõistlejatest, kes on MM-sarjas jõudnud punktikohtadele jne. Väljapanekul on võimalik näha vanu võidusõidumootorrattaid, sõidukombinesoone, kiivreid, võistluste kavasid, vanu ajalehti ja ajakirju, märke, võidusõitjate sõiduvarustust, auhindu jne.

Näituse koostaja on motoajakirjanik ja ajaloolane Aare Arula. Näitus jääb Järvamaa Muuseumis avatuks kuni 5. septembrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles