Paides mälestati küüditamisohvreid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Täna keskpäeval kogunes üle poolesaja inimese «Murtud rukkilille» mälestusmärgi juurde meenutama ning mälestama kõiki neid kümneid tuhandeid eestimaalasi, kes võõrvõimude repressioonide ohvriks aastakümnete vältel on langenud.

Mälestushetkedel võtsid sõna linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa ja linnapea Kersti Sarapuu, kes rõhutasid aastakümnete taguste sündmuste mäletamise ning võõrvõimude vägivallas kannatanute mälestamise tähtsust. Kõnelesid ka küüditatute esindaja Olaf Ressar, riigikogu liige Tiina Oraste ning nooremleitnant Lauri Lipp Kaitseliidu Järva malevast.


Kell üks linastus Paide raekojas aga mullu valminud Andres Söödi dokumentaalfilm «Ajapikku unustatakse meie nimed», mis rääkis küüditamisest ning tõi vzatajateni paljude Paidest küüditatute lood. Enne filmi linastumist tegi küüditamise mõjudest ja kulust Paides ülevaate ühisgümnaasiumi õpilane Ründo Mülts, kes tegi samal teemal ka uurimustöö.(JT)


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles