Noorkotkad ja kodutütred kogunevad suvelõpulaagrisse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Kaitseliit

27.-30. augustil toimub Väätsa vallas Aasuvälja külas Järva Maleva noorte skautlike oskuste õppus, kus osalevad noorkotkad ja kodutütred. Neid juhendavad ja õpetavad Järva Maleva kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad.

"Laagri eesmärk on praktiliste oskuste õpetamine ja harjutamine meeskonnatööna maastikul," ütles noorkotkaste Väätsa rühma pealik Raid Saar. Noortel tuleb ehitada instruktorite poolt maketina etteantud rajatised välja reaalselt, kasutades selleks looduses olevaid vahendeid, nööri ja vähesel määral naelu.

Iga õppuse päev lõppeb lõkkeõhtuga, kus noored ja juhid saavad teha päeva kokkuvõtteid, vahetada saadud kogemusi ja puhata.

Neljapäev on õppusel lastevanemate päev, kuhu on oodatud noorkotkaste ja kodutütarde vanemad. Samal õhtul toimub ka uute noorkotkaste tõotuse andmine. Õppust on lubanud külastada ka Järva maavanem ja Kodutütarde auliige Tiina Oraste.

Eesolev õppus on Noorte Kotkaste Järva maleval pilootprojekt, mida on plaanis hakata korraldama üle aasta, jättes vahepealse aasta Järva noorkotkaste ja kodutütarde ühise suve- ja sügislaagrite päralt.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles