Paide torutööd ootavad lisamiljoneid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd
Kaevetööd Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi Paide linnas ja selle lähikülades on poolteise aastaga maasse kaevatud juba 60 kilomeetrit torusid, ei pruugi tööd veel lõppeda, sest ilmselt annab Keskkonnainvesteeringute keskus lisatöödeks veel kuus miljonit krooni.

Paide Vesi AS juhataja Jaan Madis ütles, et kavandatud kaevetöödest on poolteise aastaga tehtud 98 protsenti, kuid see ei pruugi tähendada, et kopad siin viimaseid töötunde teevad.
Ta selgitas, et tänu veekavandi heale ettevalmistamisele ja juhtimisele jääb reservfondi raha üle ja kui Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) oma nõusoleku annab, ei lähe see raha Paidele kaotsi, vaid tehakse lisatöid.

Madis tunnistas, et KIK ei jaga raha kergekäeliselt, lisatööde tegemine tuleb korralikult põhjendada. Ta lootis, et põhjendusi peetakse piisavaks ja nii saaks tänavu suvel ja sügisel siinset veemajandust turgutada veel kuue miljoni krooniga. «Kui saame lisatöödeks loa, oleks see Paidele väga hea uudis,» lisas ta.
Vastavalt lepingule on ehitajal tööde tegemiseks aega 18. detsembrini, kuid Madis oli kindel, et kaevetööd saaksid tehtud varem.
Suuremad kaevetööd käivad praegu Paides Laial tänaval ja lähiajal algavad Aiavilja tänaval. Kui KIKist saadakse luba reservraha kasutamiseks, siis kaevatakse üles veel mitmed tänavajupid.  

TEAVE
Möödunud aasta 21. veebruaril alanud tööde käigus paigaldatakse Paide linna ning Sillaotsa ja Kriilevälja külla kokku üle 60 kilomeetri torustikku, mis peaks vastu pidama kolmveerand sajandit.
Kogu veemajanduskavandi maht ulatub üle 252 miljoni krooni, millest omaosalusena tuleb Paide linnal ja vallal ning Paide Veel kokku maksta 12,5 protsenti ehk 31,5 miljonit krooni.
Veemajanduskavand jaguneb kaheks: esimeses järgus saavad uue torustiku Paide linn ja Kriilevälja ning ehitatakse ümber kaks suurt reoveepumplat, teise järku jäävad peamiselt Joodi, Pärnuvälja ja Sillaotsa piirkonna torutööd.
Esimese osa riigihanke võitis AS Terrat ja OÜ Agio Ehitus ühispakkumine, teisele osale tegi parima pakkumise AS Amaks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles