Arheoloogid uurisid georadariga võimalikke käike

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogid uurisid georadariga Paide Vallimäel piirkonda, kus tulid kaevetööde käigus ilmsiks võimalikud keskaegsed käigud.
Arheoloogid uurisid georadariga Paide Vallimäel piirkonda, kus tulid kaevetööde käigus ilmsiks võimalikud keskaegsed käigud. Foto: Alo Aasma

Kolmapäeval uurisid arheoloogid georadariga Paide Vallimäe Tallinna tänava poolset nõlva, kus seoses tulevase ajakeskuse välisvalgustuse paigaldamisega tulid välja märgid, mis viitavad ajaloolistele käikudele Vallimäe bastionite vahel.

Abilinnapea Kaido Ivaski sõnul tellis linnavalitsus mittetulundusühingu Arheoloogia- ja Ehitusajaloo Grupp arheoloogidelt georadariga uuringu, et saada selgust võimalike ajalooliste käikude olemasolust.


«Georadar peaks näitama kätte ala, kuhu saame välisvalgustuse kaabelduse paigaldada, ilma et see takistaks pinnase all olla võivate käikude eksponeerimise võimalust,» selgitas Ivask.


«Lisaks uuringule esitavad arheoloogid ka aruande, mille esitame muinsuskaitseametile, et saada teada nende seisukoht kas, mida ja kuidas kunagi Vallimäe võimalikest käikudest eksponeerida,» lisas Ivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles