Maakonniti vähenes keskmine palk enim jälle Järvamaal

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle. Foto: Lennart Rikk

Maakondade võrdluses vähenes teises kvartalis keskmine palk nagu ka esimeses kvartalis kõige rohkem Järvamaal, kus keskmine brutokuupalk oli 10,14 protsenti madalam kui eelmise aasta teises kvartalis.

Teises kvartalis vähenes keskmine palk Järvamaal 10 255 kroonini, selgub statistikaameti andmetest.
Esimeses kvartalis oli langus 6,4 protsenti.
Keskmise palga languselt järgneb Järvamaale Saaremaa, kus teise kvartali keskmine brutokuupalk vähenes eelmise aastaga võrreldes 9,81 protsenti 10 256 kroonini.

Väikseim palgalangus oli Läänemaal, kus keskmine brutokuupalk vähenes teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 0,29 protsenti 9997 kroonini.
Keskmine brutokuupalk tõusis teises kvartalis aastaga vaid Raplamaal: 1,23 protsenti 11 070 kroonini.

Eesti kõrgeim keskmine brutokuupalk on jätkuvalt Harjumaal ja Tallinnas. Harjumaa keskmine palk oli tänavu teises kvartalis 14 270 krooni ja Tallinnas 14 543 krooni, mida on eelmise aastaga võrreldes vastavalt 3,74 ja 3,11 protsenti vähem. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles