Kultuurkapital jagas üle veerand miljoni krooni

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Eelmisel nädalal jagas Eesti kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp 54 kavandi vahel 259 975 krooni, kõige rohkem läks raha Paide kultuurikeskusele, mis sai kuue kavandiga 32 400 krooni.

Järvamaa ekspertgrupi esimees Kaarel Aluoja lausus, et seekord oli valida 68 kavandi vahel, mida oli veidi vähem kui tavaliselt. Selle põhjuseks pidas ta asjaolu, et taotlusvooru tähtaeg oli 20. august, mil inimesed kas olid alles puhkusel või äsja sealt saabunud.

Aluoja pani taotlejatele südamele, et eelmiste kavandite aruanded oleksid esitatud tähtajaks, sest muidu võib järgmine kord jääda rahast ilma. «Üks spordiklubi esitas seekord kolm taotlust, aga et aruanded olid koosoleku ajaks esitamata, ei saanud nad toetust,» täpsustas ta.

Aluoja lisas, et teiseks ei taha kultuurkapital anda raha töötasudeks ja stipendiumideks. «Toetame ainult siis, kui see on väga põhjendatud,» lisas ta. «Töötasu peaks tulema kusagilt mujalt.»

Kõige suurema toetuse, 20 000 krooni kavandi kohta sai mittetulundusühing Paide-Türi Rahvajooks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles