Inspektorid kontrollivad täna Paide kodudes suitsuanduri olemasolu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna kontrollivad tuleohutuse inspektorid Paides ühes kortermajas suitsuandurite olemasolu. Korterite omanikke on kontrollkäigust ette teavitatud.

Lääne-Eesti päästekeskus avalike suhete büroo juhataja Sirle Matt ütles, et kontrolli eesmärk on kindlaks teha, kuidas inimesed suitsuanduri nõuet täidavad ning kuidas see on paigaldatud. Eelkõige on suitsuandur vajalik inimese enda ja tema naabrite ohutuse huvides.

Suitsuandurite kontrollist anti elanikele kaks nädalat ette teada. Tuleohutuse inspektorid, kes kontrolli teevad, kannavad vormi ning esitavad töötõendi.
Nendes kohtades, kus suitsuandur on valesti paigaldatud või puudub, näitavad inspektorid ära sobiva asukoha andurile ning annavad nõude täitmiseks nädal aega.

Kes ei saa ise suitsuanduri paigaldamisega hakkama, võib helistada päästeala infotelefonile 1524 ning koju kutsuda päästetöötajad, kes siis aitavad seda teha. Suitsuandur peab inimesel endal olemas
olema. Suitsuanduri paigaldamine on tasuta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles