Eesti Pagar investeeris Paide tehasesse 80 miljonit (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pagari tootmisjuht Marko Vestmann tutvustab Baltimaade kõige moodsamat röstsaialiini, mille jahutuslindil liiguvad ahjust tulnud ja vormist välja võetud saiad kolme tunni jooksul pakendusse.
Eesti Pagari tootmisjuht Marko Vestmann tutvustab Baltimaade kõige moodsamat röstsaialiini, mille jahutuslindil liiguvad ahjust tulnud ja vormist välja võetud saiad kolme tunni jooksul pakendusse. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti Pagari Paide tootmishoone on saanud uue välimuse ja sisu, hoone juurdeehitisse rajatud tootmistsehhis töötab Baltimaade nüüdisaegseim täisautomaatne röstsaialiin.

Paide leivatehase ümberehitustööd algasid kaks aastat tagasi aprillis uue pakketsehhi ehituse ja põrandaleivaliini ülesseadmisega.

Tänavu juunis valminud leivatehase juurdeehitises on sisustatud uus tootmistsehh ja avarad laod nii toorainele kui ka valmistoodangule.

Eesti Pagar investeeris poolteise aasta jooksul Paide leivatehasesse ligi 80 miljonit krooni, EAS toetas  8,2 miljoni krooniga täisautomaatse röstsaialiini soetust.

Suurenenud tootmismaht ja uus, Tosta tootesari on kinnitanud Eesti Pagari turuosa, kuid ettevõtte juhataja Veikko Vaarja ütlust mööda pole võimalikult suurt turuosa hõivata või liidrikohta saavutada Eesti Pagari juhtkonnal omaette eesmärk. «Meie eesmärk on teha võimalikult head leiba-saia,» kinnitas ta.

Parema leiva-saia tootmiseks tehakse tööd pidevalt. 1. oktoobrist alates on leiva tootmine Võru tehasest täielikult Paidesse üle toodud, järgmise aasta algul alustab siin uus, täisautomaatne saialiin.

Novembris saab aasta vanaks moodne põrandaleivaliin, vaid kolm kuud on töötada saanud Baltimaade nüüdisaegseim röstsaia- ja vormileivaliin.


Uued tootmisliinid jätavad pagarile vaid nupulevajutuse töö. Tegelikult pole uutel liinidel nuppegi, nende asemel on puutetundlikud ekraanid.

TEAVE
Eesti Pagar on leivaküpsetamise tavasid edasi kandnud juba 90 aastat. 1914. aastal alustas Antslas väike pagaritöökoda leiva- ja saiatoodete küpsetamist. Ajapikku pagariäride arv suurenes ja väiksemad ärid pidid koondama oma jõud, et täita tarbijate suurenenud vajadusi.
1960ndatel koondati leivatehased ETK kaubamärgi alla, Eesti Pagari kaubamärgi all tegutsetakse turul alates 2004. aastast 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles