Saarmaste perefoto tõi järvalasele võidu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingmar Muusikus / Eesti Ekspress

Tänavusel «Vereta jahil» tegi vapiloomast ehk saarmast parima pildi järvalane Ingmar Muusikus, kes pidi kalajahil perest hea ülesvõtte saamiseks vette minema. Lisaks korjas auhindu tema pilt jalgu sirutavast jänesest.

Neljandat korda «Vereta jahi» võitnud Ingmar Muusikus kohtus saarmaga enda ütlust mööda üsna juhuslikult. «Olin linde pildistamas ja siis ühel hetkel vaatasin, et jõevoolus käib mingisugune madin,» lausus ta. «Sain kohe aru, et saarmad pidasid seal kalajahti.»

Jões sulitas saarmaema kahe pojaga. Muusikus üritas neile lähemale hiilida. Mänguhoos loomad teda ei märganud. «Nad olid oma tegevusega nii haaratud,» ütles ta. «Tundus, et ema oli see, kes vaatas, et midagi on, aga pojad olid lusti täis.»

Muusikus selgitas, et ainus võimalus hoos loomadele lähemale pääseda oli minna vette.
Muusikus tunnistas, et saarmast on tal õnnestunud näha harva ja  kohtumised on olnud hämaras, seetõttu pole loom tema kaamerasilma ette eriti jäänud. «Tavaliselt ta sukeldub ja kaob ära,» sõnas ta.

TEAVE
«Vereta jahi» näitus on Tallinnas Eesti loodusmuuseumis avatud 1. novembrini.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles