Aravetelased tohivad jälle vett juua

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tõnu Talivee / SL Õhtuleht.

Reostuse tõttu neli kuud joogivett keetma pidanud aravetelased said eelmisel nädalal lõpuks tervisekaitsetalituselt kinnituse, et vesi on puhas.

21. oktoobril võttis Tallinna tervisekaitsetalituse Järvamaa osakond pärast veetöötlusseadmete paigaldust korduva veeproovi.

Ambla abivallavanem Andrus Mikson lausus, et tulemused, mis tervisekaitseinspektsiooni kesklabor edastas eelmisel esmaspäeval tervisekaitsetalitusele, näitasid mikrobioloogilise reostuse puudumist.

Reedel kinnitas tervisekaitsetalitus Aravete keskpuurkaevu joogivee nõuetele vastavust. «Sellest tulenevalt ei nõuta enam joogivee keetmist Aravete keskpuurkaevu vee tarbijatelt,» ütles Mikson. Tervisekaitsetalitus kohustab ühtlasi vee-ettevõtet Avoterm Aqua OÜ tegema seiret, võttes pumbamajast väljuvast veest proove iga kuu.

Veetöötlusseadmete paigaldust toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus 282 000 krooniga.

Aravete veereostus avastati juuni lõpul, mil aravetelased kaebasid vee halva lõhna ja maitse üle ning kahtlustasid, et see võis põhjustada kümnete inimeste haigestumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles