Jahihooajal kaotas elu kaheksa karu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Eelmise nädala lõpul tõmmati joon alla tänavusele karujahihooajale. Järvamaal võis selle lõppenuks kuulutada juba oktoobri keskel, mil kütiti kaheksas karu ja laskmisload olid selleks korraks otsas.

Lehtse jahipiirkonna kütid tabasid kaks, Jäneda, Kõrvemaa, Lõõla, Koeru, Koigi ja Kabala piirkonna jahimehed ühe looma.
Keskkonnaameti metsanduse peaspetsialist Aleksander Siimenson sõnas, et Lehtse jahipiirkonnas juhtus küll nii, et üks eelmisel aastal sündinud noor karu jäi oma rumalusest rongi alla ja see isend läks ka jahihooaja arvestusse.

Siimenson lausus, et karude arvu jahihooaeg siiski suurt ei mõjuta. «Mesikäppade puhul saab rääkida nende arvukuse reguleerimisest, mitte jahist, sest neid elutseb maakonnas väga palju,» lausus ta. «Süüa on neil piisavalt, põdravasikad on kõik kadunud.»

Keskkonnaministeeriumi metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil lausus, et esialgsetel andmetel on Eestis kütitud 40-45 karu, lasta oli lubatud 60 looma.
Peamiselt õnnestus jahimeestel karusid tabada Ida- ja Lääne-Virumaal, Järvamaal ja Jõgevamaal. Täpsemad andmed selguvad kuu teises pooles, siis saab ka teada, kus lasti suuremad karud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles