Vibupere keskpärasusega ei lepi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibulaskur Maarika Jäätma (keskel) juhendada on Türil üle kümne noore. Pildil sooritab tema näpunäidete järgi lasku Kristi Ilves, oma järjekorda ootavad Lisell Jäätma (vasakult) ja Triin Piip. Treeningkaaslaste esitlust jälgib ohutust kaugusest Kelli Nasonov.
Vibulaskur Maarika Jäätma (keskel) juhendada on Türil üle kümne noore. Pildil sooritab tema näpunäidete järgi lasku Kristi Ilves, oma järjekorda ootavad Lisell Jäätma (vasakult) ja Triin Piip. Treeningkaaslaste esitlust jälgib ohutust kaugusest Kelli Nasonov. Foto: Kristo Kivisoo

Türil elav Jäätmade viieliikmelisest perest on kõik suuremal või vähemal määral vibuspordiga seotud, kõige selle taga olev pereema Maarika (40) jõuab end lisaks suurvõistlustele jagada ka noorte treenimise vahel.

Jäätmade pere kõik kolm last on saanud emalt vibupisiku. Vanim tütar Mariel (19) tegeleb pärast eelmisel aastal keskkooli lõpetamist lemmikhobiga edasi Soomes, Lisell (8) ja Robin (10) treenivad end ema käel all Türil.


Ligi 15 noorest koosnevat treeningurühma juhendav Maarika meenutab, et spordiala järelkasvu pärast pole tal olnud põhjust muretseda. «Et oma lapsed tegelevad vibulaskmisega, on ka uute noorte trenni tulek olnud lihtne, tulijad on põhiliselt nende kooli- ja klassikaaslased,» selgitab ta. «Üldse on minu juhendatavad hästi aktiivsed, kes tegeleb veel jalgpalli, kes võimlemisega.»

Noortele on keldrilasketiir avatud neljal päeval nädalas. Maarika täpsustab, et hommikuti harjutab tema, pärast tunde kella ühest poole neljani juhendab ta noori. «Õhtupoolikuti harjutavad vanemad laskjad, teiste seas klubikaaslane Evert Ressar,» lisab ta.

Noorte puhul on Maarika selgitusel  suur osa mängul. Laskeseerijate vahepeal nad joonistavad, mängivad ja muljetavad omavahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles