Vanim kaupleja muutusi ei plaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu.
Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kümme aastat tagasi 16. novembril tunglesid sajad järvamaalased end Maksi­marketi esimeste külastajate hulka. Uusi poode võib Järva tarbijate ühistu esimehe Tõnu Uibopuu hinnangul maakonda kerkida vaid siis, kui saame Euroopa rikkamate riikide sekka.


Kuidas on Järvamaa
kaubandus kümne aastaga muutunud?

Oli teada, et ketid tulevad, see oli ka üks põhjus, miks Maksimarket sai tehtud. Ostjale pole ju midagi eriti muutunud, ega Säästumarket, Maxima ja Selver ole tulnud mingi imekaubaga, sortimendi muutust pole ketid kaasa toonud. Selge on ka, et väikesed keldripoe tüüpi poed olid väikese sortimendiga oma aja ära elanud.

Mis võiks juhtuda järgmise kümne aasta jooksul?
Mida ma võin öelda, on see, et Järva ühistu järgmise kümne aasta jooksul ära ei kao. Muutuda võib, et üks kett lõpetab tegevuse või teine ostab ta ära, aga kauplused jäävad toimima.
Kui me 15 või viie rikkama riigi hulka jõuame, võib ka uusi poode juurde tulla.

Kuivõrd olete plaaninud avada või sulgeda maapoode?
Praegu on väga raske investeerida, käib tugev hinnasõda ja kasumit me ei teeni.
Koeru ja Imavere kaupluse plaan pole maha visatud, ettevalmistused on tehtud ja projektid jäävad paremaid aegu ootama.
Masuajal pole tark kauplusi sulgeda, see nõuab kulutusi. Kui väga koormav pole ja elanike arv piirkonnas oluliselt ei vähene, siis me ei sulge ühtegi maapoodi.

Millest on tingitud viimasel ajal kauplustes sagenenud hinnaeksimused?
Kui kuskil on mingi hinnaviga, siis on see inimlik eksitus, kampaaniate ajal on selliseid probleeme tekkinud. See viimane juhtum, millest ka Järva Teataja kirjutas, juhtus sellest, et kaup oli välja pandud, aga hinnasilte polnud veel jõutud välja panna.
Kui keegi märkab eksimust, peaks ta kohe pöörduma kaupluse juhataja poole, see aitab meil edaspidi niisuguseid vigu vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles