Perearstid kehtestasid visiiditasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide perearst Ingrid Alt.
Paide perearst Ingrid Alt. Foto: Karl Tammiste

Järvamaa perearstide selts kehtestas alates sellest nädalast visiiditasu piirhinnaga 25 krooni, visiiditasu ei või võtta alla nelja-aastastelt lastelt ja rasedatelt.

Järvamaa perearstide seltsi juhatuse esimees Ingrid Alt selgitas, et raviteenuste hinnad on kinnitatud kuludepõhiselt ega võimalda perearstidel kuidagi osutada teenust odavamalt, kui see seni olnud on.

Visiiditasu kehtestamise põhjuseks nimetas Alt tehnopargi ja kommunaalkulude suurenemist ning tõsiasja, et paljud omavalitsused on perearstide toetusi vähendanud. «Ka eriarstiabi kättesaadavuse halvenemine on suurendanud meie töökoormust ja uuringute mahtu,» lisas ta.

Alt ütles, et igale perearstile  jääb vaba voli teha muudatusi visiiditasu võtmisel vastavalt oma lepingumahu vähenemisele. «Perearst võib visiiditasu mitte kehtestada või kehtestada vähemas määras, kuid kindlasti peab jälgima reeglit, et visiiditasu ei tohi olla suurem kehtestatud piirhinnast,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles