Haigekassa: visiiditasu küsimine on ebaseaduslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Järva Teataja neljapäevases lehes avaldatud artikli «Perearstid kehtestasid visiiditasu» peale teatas Eesti Haigekassa avalike suhete juht, et tasu küsimine on ebaseaduslik.

Eesti Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel ütles, et perearst peab oma töös lähtuma õigusaktidest. «Vastavalt ravikindlustuse seadusele võib perearst võtta tasu vaid koduvisiidi eest (välja arvatud rasedalt ja alla 2aastaselt lapselt) ning dokumentide väljastamise eest. Kõik muud tasud on keelatud,» lausus Koppel.

Kõigil järvamaalastel, kes on pidanud perearstile visiidi eest maksma palus ta ühendust võtta haigekassa Viru osakonnaga.

Järva perearstide seltsi juhatuse esimees Ingrid Alt ütles, et on teadlik haigekassa suhtumisest, et viisiditasu küsimine on ebaseaduslik.

«Me oleme aastaid sellepärast haigekassaga sõdinud, ja ma olen valmis selleks, et meid kaevatakse kohtusse,» lausus Alt.

Haigekassa märkuse peale ütles Alt, et soovib esmalt näha seda kohta seaduses, mis keelab visiiditasu võtmise ning esitas küsimuse, miks tohib erakorralise meditsiiniosakond võtta visiiditasu traumadega, infarkti- või hingamispuudulikkuseseisundiga patsientidelt.

Visiiditasu olid perearstid sunnitud kehtestama sellepärast, et haigekassa vähendas raviteenuste eest tasumist kuue protsendi võrra.

Postimees.ee kirjutab, et sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et perearstid kaaluvad täna taotluse esitamist valitsusele, et nad saaksid õiguse visiiditasu kehtestamiseks üle Eesti. Perearstide seltsi juhatuse nõupidamise langetatud otsustest teavitatakse avalikkust täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles