Perearstid: visiiditasu paneks inimesi mõtlema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Visiisitasu kehtestamise eesmärk on panna inimesi arste rohkem väärtustama, ütles perearstide seltsi juhatuse liige Diana Ingerainen.

«See ei ole summa, mis kataks ära kulutused, mida ühe inimese vastuvõtuks vaja on. Tegemist on omavastutusega, et see natuke reguleeriks arsti juures käimist,» selgitas Ingerainen ETV saates «Terevisioon».
Arste väärtustatakse järjest vähem, leidis ta. Inimesed võiks Ingeraineni hinnangul enne arsti juurde minekut endalt küsida, miks vastuvõtule minnakse ning kas ollakse valmis ka sealt saadud nõuandeid tõsiselt võtma. «See ei ole ainult rahaline mõõde, vaid see on ka väärtustes mõõde.»

Ingeraineni sõnul on Eesti tervishoiu probleem seisnud juba aastaid selles, et see on liiga politiseeritud. «Poliitikud ütlevad, mida sina arst Ingerainen tegema pead,» nentis ta. Mujal Euroopa riikides ütlevad Ingeraineni kinnitusel arstid ise, mida on vaja teha selleks, et inimesed püsiksid terved ja kuidas anda neile kõige paremini abi. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles