Perearstid jätkavad visiiditasu küsimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo/Järva Teataja

Vaatamata sellele, et nii sotsiaalminister kui ka haigekassa esindajad on väitnud, et perearstide visiiditasu küsimine on ebaseaduslik, jätkab Paide perearst Ingrid Alt kõigilt patsientidelt visiiditasu küsimist, sest pole seadusest leidnud sätet, mis seda teha keelaks.

Täna hommikul käis Paides Vee perearstikeskuses maavalitsuse ametnik, kes nõudis trahviga ähvardades perearst Aldilt kõigi nende nimesid, kes on talle visiiditasu maksnud.

Alt nimesid ei andnud ja nõudis omakorda, et näidataks, millise punkti alusel on visiiditasu küsida ebaseaduslik.

Alt ütles, et ka teised perearstid on otsustanud tasu võtma hakata, aga neil on vaja veel arvutada, kui palju.

Eesti haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel viitab oma selgituses, miks visiiditasu küsida on ebaseaduslik, ravikindlustusseaduse § 69, kus on kirjas, et üldarstiabi osutaja võib nõuda kindlustatud isikult visiiditasu koduvisiidi eest.

Märkust, et seaduses on kirjas, et viisiditasu tohib küsida koduvisiidi eest, mitte et seda tohib küsida a i n u l t koduvisiidi eest või et muid visiiditasusid küsida on keelatud, Koppel ei kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles