Paide Vallimäe valgustus maksis viis miljonit

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Vallimäe valgustus
Paide Vallimäe valgustus Foto: Alo Aasma

Paide abilinnapea Kaido Ivaski ütlust mööda jõudsid lõpule Vallimäe kinnistu välisvalgustuse ja elektripaigaldiste tööd, mille käigus uuenes täielikult kogu kinnistu elektrisüsteem.

«Nüüd on lisaks Vallitornile efektvalgustusega kaetud kogu Vallimägi ja kindluse varemed, samuti tehtud eeltööd tulevase skulptuuride pargi valgustuseks,» selgitas ta. «Elektrisüsteemi uuendusega paranesid Vallimäel ka tarbevoolu kasutuse võimalused, mis peaksid hõlbustama seal ürituste korraldamist.»
Elektrisüsteemide uuendus ja välisvalgustuse paigaldus maksis 5,2 miljonit krooni, töid tegi riigihanke võitnud AS ABB.

Praegu kestavad Vallitornis elektrilahenduste, ventilatsiooni ja kanalisatsioonisüsteemide ehitustööd, valmimas sisekujunduselemendid ja interaktiivsed eksponaadid. «Käivad ka ettevalmistustööd liftišahti raiumiseks läbi Vallitorni kaheksa korruse, kus hakkab kuni 15-liikmelisi gruppe sõidutama ajamasina rolli täitev lift,» lisas Ivask.

Paide Vallitorni ajakeskuse rajamise projekti plaanitud kogumaksumus on 42 650 000 krooni, millest Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi kaudu tulnud Euroopa regionaalarengu fondi toetus on 36 252 500 krooni, Paide linna omaosalus on ligi 6,4 miljonit krooni.
Paide Vallimäe ajakeskus peaks külaliste vastuvõtuks valmis olema järgmisel sügisel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles