Lustlik tantsija võidab ka kõige karmima hindaja

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline ehe elujõud, millised mehised mehed, samas nõtke esitus, me tunnetasime teid – nii tunnustasid hindajad segarühma Vallatsi ja rühma juhendaja Ülle Mülleri koostöös sündinud tantsu «Aadama lugu» esitust ja andsid neile preemiaks pääsmed Imavere kõrtsi tantsuõhtule.
Milline ehe elujõud, millised mehised mehed, samas nõtke esitus, me tunnetasime teid – nii tunnustasid hindajad segarühma Vallatsi ja rühma juhendaja Ülle Mülleri koostöös sündinud tantsu «Aadama lugu» esitust ja andsid neile preemiaks pääsmed Imavere kõrtsi tantsuõhtule. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa rahvatantsujuhid-tantsuloojad suutsid hindajaid üllatada ka teisel maakonna uute tantsude võistlusel, nende rühmade tantsijad pälvisid tunnustust lustliku ja elurõõmsa esituse eest.

Järvamaa 28. rahvatantsupäeval Paides kutsusid seekordsed korraldajad, Imavere naisrühm Pillerpäkad  tantsulised kokku jalga keerutama viiuli-,  torupilliloo ning ja ae-hüüdega.  

Neile vastas ligi kaks ja veerandsada tantsijat, kes esmalt  asusid esitama-vaatama 22 uut mudilaste, laste-, memmede, naiste-, noorte- ja segarühmadele loodud tantsu, et seejärel lustida väikeses saalis vabamas vormis Pilistvere kapelli lugude saatel ja kasutada vaba lava.

Võistuesitusi hindasid  Rahvakultuuri Keskuse tantsutoa juhataja Ülle Ferchel, rahvatantsujuhtide koolitaja Kaja Tammik, Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse juhataja Vaike Rajaste ning Rakvere teatri näitleja Tarvo Sõmer. Oma lemmiku said valida ka pealtvaatajad.

Kui tuli kätte parimad tantsud välja kuulutada, väljendas Ülle Ferchel esmalt heameelt, et Järvamaa rahvatantsujuhid on nii loomingulised ja suutsid teda üllatada ka teisel uute tantsude võistlusel. «Te üllatate taas ja taas, kui palju Järvamaal on loojaid, aitäh teile!» lausus ta. «Mis pinnas siin küll on, et on kasvanud nii vägevad tantsumehed ja -poisid ka?»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles