Muuseumijuhid paluvad ministril liitmuuseumi loomine peatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Muuseumide liitmise mõtet korduvalt kritiseerinud maakonnamuuseumide juhid paluvad kultuuriminister Laine Jänesel reform peatada.

Maakonnamuuseumide juhid märkisid teisipäeval presidendile, peaministrile, riigikogu esimehele, kultuurikomisjonile ja riigikogu fraktsioonide juhtidele saadetud ühispöördumises, et muuseumide ühendamist püütakse läbi viia selliste survemeetodite ja kiirusega, mis ei sobi kokku demokraatia põhimõtetega. «Muuseumide juhid tunnetavad selget survet reform iga hinna eest läbi viia, lisandunud on ka otseseid ähvardusi,» selgitasid nad.


Reformi praegust kulgu on tauninud nii oma ühispöördumises maavanemad kui ka muuseumiühing ja riigikogu kultuurikomisjon.


Kultuuriminister Laine Jänes on varem öelnud, et maakonnamuuseumide ühendamine peaks jõudma lõpule kõige varem tuleva aasta 1. juuliks. Liitmuuseumi loomiseks kokkukutsutud ekspertkomisjoni töö tähtaeg on 1. detsember. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles