Muusikakoolimaksud erinevad kordades

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi (vasakult) ja Helina Välb peavad Paide muusikakoolis õppimise eest tasuma rohkem kui linnalapsed, sest nemad elavad Kareda vallas. Ema Kaidi-Ly tunnistas, et kui vald ei aitaks neil õppetasu maksta, oleks perel märksa raskem hakkama saada.
Liisi (vasakult) ja Helina Välb peavad Paide muusikakoolis õppimise eest tasuma rohkem kui linnalapsed, sest nemad elavad Kareda vallas. Ema Kaidi-Ly tunnistas, et kui vald ei aitaks neil õppetasu maksta, oleks perel märksa raskem hakkama saada. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui Paide linna, Türi või Koeru valla elanik maksab lapse muusikakooli eest kuus kuni 300 krooni, võivad teistes omavalitsustes elavatele õppuritele muusikaõpingud tähendada kuni seitse korda suuremat kulu.

Paide muusikakooli direktor Arne Põder lausus, et eelmisel nädalal kirjutas üks vanem avalduse, et laps ei saa enam koolis käia, sest tal pole õppemaksuks raha.
Tegemist oli Paide inimesega, kes peaks kuus maksma 300 krooni. Täpselt nii suur on muusikakooli õppemaks. Ülejäänu ehk 2515kroonise kohamaksu tasub Paide laste eest linn.

Raskemas olukorras on nende omavalitsuste õppurid, kelle eest Paide linn ei maksa, nende muusikakoolitasu sõltub koduomavalitsuste võimalustest.
Kareda vald tasub 70 protsenti kohamaksust, mis tähendab, et lapsevanema kanda jääb siiski 1054.50 krooni (300 krooni õppe- ja 754.50 krooni kohamaksu).

Mõni omavalitsus laseb lapsevanemal tasuda 2815 krooni ära ja seejärel hüvitab osa. Albu vald on üks neist, kes maksab hiljem vanemale tagasi 70 protsenti kohatasust.
Väätsa vald võtab enda kanda 75 protsenti kohamaksust, kui peres muusikakoolis käib üks laps, kahe ja rohkema lapse puhul tasutakse  90 protsenti.

Koigi ja Paide vald maksavad 1500 krooni, mis tähendab, et lapsevanem peaks siiski arvestama 1315kroonise kuluga.

TEAVE
Türi muusikakooli kohamaks on 1732 krooni, millele lisandub õppemaks kas 240 või 300 krooni.
Koeru keskkoolis on kohamaks ja õppemaks kokku 2000 krooni.
Paide muusikakoolis on kohamaks 2515 ja õppemaks 300 krooni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles