Linn lõpetas perearstide toetamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Paide linnavolikogu otsustas lõpetada toetuse maksmise linnas tegutsevatele perearstidele, põhjendades seda üleüldise majanduslanguse ja tulumaksu laekumise vähenemisega.

Järvamaa perearstide seltsi esimees, Paide perearst Ingrid Alt ütles, et selle otsuse valguses on üsna võimatu Paidesse uusi perearste tuua.


Perearstide olukorra halvenemine võib Aldi hinnangul muuta tegelikkuseks sellegi, et praegused arstid lähevad siit võimaluse tekkides.  

Alt ütles, et perearstid tunnevad ennast petetult. Ta selgitas, et 2001. aastal sõlmis linn perearstidega pikaajalise ruumide tasuta kasutusvalduse lepingu, mille alusel ei pidanud arstid renditasu maksma. «2007. aastal tulid perearstid linnale vastu, et see leping lõpetatakse, perearstid hakkavad maksma ruumide renti ja linn arstidele toetust,» selgitas  Alt.

Sellest ajast hakkaski linn iga kuu maksma perearstidele 3000 krooni toetust, tänavu kevadel vähenes toetus 1500 kroonile.

Paide abilinnapea Piret Sapp selgitas, et nimetatud lepingu muutmise otsuse võttis vastu volikogu. «Kui volinikud näevad, et seda on vaja, ja kui see ei puuduta seadusandlusega tulenevaid kohustusi, võib otsuseid igal volikogu istungil muuta,» lausus ta.

Sapp ei usu, et selle otsuse tagajärjel võiks Paides  perearstiteenus kannatada. «Ma arvan, et pigem kannatab arstide emotsionaalne seisund,» lisas ta.

Otsus Paide perearstide toetamine lõpetada jõustus selle teatavakstegemisest neljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles